Ferrero Rocher cupcakes

De afgelopen weken heb ik echt zin om van alles te bakken. Toen ik op het internet Ferrero Rocher cupcakes tegenkwam wist ik dat dit het perfecte gerecht was om van deze bakcravings af te komen. De cupcakes bestaand uit een chocolade cakeje met daarin een Ferrero Rocher. Boven op het cakeje zit Nutella botercrème en dit alles wordt afgemaakt met een tweede Ferrero Rocher. Het is een erg machtig maar ontzettend lekker cakeje wat helemaal niet moeilijk om te maken is. Kijk verder voor de bereidingswijze en de ingrediënten.

Ferero Rocher cakejes2

Ingrediënten voor ongeveer 12 cakejes:

  • 130 gram bloem
  • 50 gram cacao poeder
  • 200 gram suiker
  • 115 gram boter op kamer temperatuur
  • 2 eieren
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel baksoda
  • 2 theelepel zout
  • ½ theelepel vanille aroma
  • 120 ml kokend water
  • 1 ½ theelepel koffie poeder
  • 12 bevroren Ferrero Rocher

Als je geen baksoda in huis hebt kan je dit gewoon vervangen voor ½ theelepel bakpoeder. Ik heb de Ferrero Rocher voor minstens 1 uur in de diepvries gelegd zodat ze tijdens het bakken in de oven mooi heel blijven.

Begin met het maken van de koffie. Je proeft de koffie niet terug in het recept maar het zorgt voor een sterkere chocolade smaak. Roer het koffiepoeder door het kokende water en laat het afkoelen.Als de koffie wat is afgekoeld kun je beginnen met het maken van de daadwerkelijke cakejes.

Verwarm als eerste de oven voor op 175 graden. Mix de boter met de suiker tot een glad en luchtig mengsel. Voeg vervolgens de eieren en het vanille aroma toe. Mix dit voor een paar minuten tot een glad geheel. Voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe, behalve de Ferrero Rocher. Mix dit net zo lang totdat er geen klontjes in zitten, maar mix het vooral niet te lang want dan verlies je de luchtigheid van de cakejes.

Vul een cupcakepan met vormpjes. Schep in elk vormpje een klein beetje van het beslag. Stop dan in elk vormpje 1 bevroren Ferrero Rocher. Bedek de Ferrero Rochers met het overgebleven beslag. Bak de cakejes voor 20 tot 25 minuten in de oven. Doordat je er een Ferrero Rocher in hebt gestopt kan het zijn dat de cakejes een beetje overlopen maar dit maakt niks uit.

Laat de cakejes afkoelen op een rooster en maak ondertussen de Nutella botercrème.

Ingrediënten Nutella botercrème:

  • 55 gram boter op kamer temperatuur
  • 150 gram poedersuiker
  • ½ theelepel vanille aroma
  • 40 gram Nutella
  • 12 Ferrero Rocher

Voor het maken van de botercrème is het heel belangrijk dat je boter op kamertemperatuur is anders krijg je klontjes.

Mix de boter voor een paar minuten zacht en luchtig. Als dit gelukt is kan je alle overige ingrediënten toe voegen, behalve de Ferrero Rocher. Het lijkt in het begin misschien dat het mengsel veel te droog is maar je zal merken dat het na een tijdje mixen een mooi glad geheel wordt. Smeer de Nuttella botercrème op de afgekoelde cakejes en zet op elk cakeje nog een Ferrero Rocher.

Geniet ervan!

Ferrero Rocher cakejes

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s