Bloemkool curry met paratha’s

Ik hou erg van een lekkere curry. Vaak eet ik dit met wat (kokos)rijst of een naan. Vandaag heb ik een recept van een curry met daarbij zelfgemaakte paratha’s. Paratha’s zijn luchtige broodjes die een beetje op naan lijken. Het recept van de paratha’s komt uit het Comfort Food kookboek van Jamie Oliver.

Ingredienten voor 4 paratha’s:

  • 150 gram patentbloem
  • 150 gram volkorenmeel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 ml magere melk
  • Extra olie om te bestrijken
  • Zout

Meng de verschillende soorten bloem en een kwart theelepel zout met elkaar. Voeg dan geleidelijk de olie en de melk toe en kneed tot een deeg. Het is een behoorlijk stevig deeg wat niet plakkerig is. Als dit bij jou wel is voeg dan nog een beetje bloem toe. Kneed het deeg voor een paar minuutjes en laat het dan 20 min rusten.

Verdeel het deeg in 4 delen. Rol elk stuk uit tot het formaat van een a4tje. Smeer de plak deeg in met wat olijfolie en rol het op tot een worstje. Maak dan een spiraal / slakkenhuis van en rol het deeg weer uit tot dat het ½ cm dik is. Als je het te dik laat blijft het deeg tijdens het bakken een beetje rauw.

Als je alle 4 de stukken deeg tot een plat slakkenhuis hebt getransformeerd is het tijd om ze te bakken. Zet een pan op middel hoog vuur en zorg ervoor dat de pan goed heet. Voeg als de pan heet is een beetje olie toe en bak dan de paratha’s voor 3,5 minuten aan elke zijde. Strooi er na het bakken nog wat zout over en eet ze bij de curry. Ze nemen heel goed het vocht en de smaak op van de curry en zijn hier heel lekker bij.

IMG_0542

Ingrediënten bloemkoolcurry voor 4 personen:

  • 200 tot 300 ml Kokosmelk
  • ½ potje Pathaks kruidenpasta milde curry
  • 1 ui
  • 350 gram kip
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 1 paprika
  • 450 gram diepvries bloemkool

Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Voeg wat olie toe aan een pan en bak hierin de ui met wat zout glazig. Ik doe dit altijd op een laag vuur voor 5 tot 10 minuten. Terwijl je de ui bakt kan je de kip in blokjes snijden. Als de ui glazig is voeg je de kruiden pasta en 40 ml water toe aan de pan. Bak de kruidenpasta voor 1 minuutje en voeg dan de kip en de paprika toe. Deze bak je voor ongeveer 5 minuten. Na 5 minuten kan je de tomatenblokjes en de kokosmelk toevoegen. Breng dit aan de kook en voeg dan de bevroren bloemkool toe. Kook de curry met deksel voor zo’n 6 minuten. Haal de deksel van de pan en kook de curry nog 10 tot 15 minuten zodat het een beetje in kan dikken. Terwijl de curry kookt kan je de paratha’s uitrollen en bakken.

Eet smakelijk!

IMG_0547

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s