Pasta met avocadosaus

We hadden thuis nog een avocado liggen die op moest. Ik had echter geen zin in iets Mexicaans omdat we dit al een paar dagen hadden gegeten. Ik besloot om op internet te gaan zoeken naar recepten met avocado. Op de site laurainthekitchen.com vond ik een recept voor pasta met avocado saus. Ik heb het recept een heel klein beetje aangepast maar niet veel. De avocadosaus smaakt een beetje naar pesto maar dan zonder de kaas waardoor mensen die niet tegen lactose kunnen er ook gewoon van kunnen genieten.

ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 avocado’s
  • 450 gram cherry tomaten
  • 1/2 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • 1 hand verse basilicum
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 350 gram pasta naar keuze
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout

Begin met het doormidden snijden van de tomaatjes en het fijnsnijden van de rode ui. Meng ze in een grote kom samen met de balsamico azijn en peper en zout naar smaak.

Avocadopasta

Kook dan de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ondertussen kan je de avocadosaus maken. Bak de pijnboompitjes in een koekenpan zonder olie bruin en bewaar ze tot het einde. Pureer dan de avocado met de knoflook, basilicum, olijfolie, citroensap, peper en zout tot een gladde puree. Meng de saus met de tomaten en voeg dan de gekookte pasta toe. Roer dit goed door zodat alle pasta bedekt is met de saus. Strooi er als laatste de gebakken pijnboompitjes overheen en geniet er van!

Avocadopasta

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s