Quesadilla’s

Ik heb al heel lang een keer quesadilla’s willen maken maar het was er tot nu toe niet van gekomen. Hier is laatst verandering in gekomen en ik weet zeker dat ik ze nog veel vaker ga maken!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram kaas
  • 150 gram kip
  • 1 klein blikje mais
  • 1 klein blikje kidneybonen
  • 1 rode paprika
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • zout
  • 4 tot 6 tortilla’s
  • een potje tacosaus

Snijd de kip in dunne reepjes en bestrooi met het komijn-, koriander- en chilipoeder. Bak de kip in een koekenpan met wat olie gaar. Bewaar de kip in een bakje. Snijd nu de rode paprika in dunne reepjes of kleine blokjes. Laat de mais en de kidneybonen uitlekken en spoel de kidneybonen ook even af. Nu is het tijd om de quesadilla’s te gaan bouwen. Begin met een tortilla en besmeer deze met wat van de tacosaus. Bestrooi de heft van de tortilla met wat kaas en beleg deze helft met alle andere ingrediënten. Strooi er dan weer wat kaas over en vouw hem dicht. Het is belangrijk dat je niet te veel vulling in de quesadilla doet omdat hij anders te dik wordt. Herhaal dit met al je tortilla’s of totdat je vulling op is.

Quesadilla's

Als alle tortilla’s gevuld zijn is het tijd om ze te bakken. Verhit wat olie in je koekenpan en leg er voorzichtig een quesadilla in. Bak deze op laag vuur voor zo’n 3 minuten per kant totdat de kaas gesmolten is en de quesadilla bruin is. Voeg dan weer wat extra olie toe en bak de rest van de quesadilla’s. Snijd de quesadilla’s in vieren en eet ze lekker met de hand. Eet smakelijk!

Quesadilla's

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s