Lasagne rolletjes

Van de zomer had ik bij een vriendin hele lekkere lasagne rolletjes gegeten. Ik vond ze zo lekker dat ik ze thuis nog een keer heb gemaakt zodat ik het recept met jullie kon delen.

Wat heb je nodig?

  • 1 pak lasagnebladen
  • 500 ml passata met basilicum
  • 1 zak verse spinazie
  • 1 bakje ricotta
  • 1 ei
  • 1 bol mozzarella
  • strooikaas

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

Begin met het koken van de lasagne bladen. Het is belangrijk dat ze nog niet helemaal gaar zijn omdat ze straks nog de oven in gaan. De bladen zijn klaar als ze flexibel worden. Check na 5 minuten of de lasagnebladen al goed zijn. Zo niet laat ze dan nog even koken.

Als de lasagnebladen klaar zijn kan je ze afgieten. Leg de lasagnebladen op je werkblad en laat ze een klein beetje afkoelen. Meng ondertussen het ei met de ricotta. Voeg een klein beetje van de passata toe aan je ovenschaal zodat de bodem bedekt is. IMG_0697

Nu kan je beginne met het maken van de rolletjes. Besmeer de lasagnebladen met wat van het ricotta-ei mengsel en daarna met wat van de passata. Leg er dan wat spinazieblaadjes op en bestrooi met wat van de strooikaas. Rol nu de lasagnebladen voorzichtig op en plaats ze in de ovenschaal. Ga door totdat je lasagnebladen op zijn of totdat de ovenschaal vol is.

Giet de overgebleven passata over de rolletjes en bedek ze dan met de in stukjes gesneden mozzarella. Strooi er als laatste nog wat van de strooikaas over en plaats in de oven. Bak de rolletjes voor 20 minuten of totdat de kaas gesmolten en goudbruin is.

Eet Smakelijk!

IMG_0706

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s