Lemon Merengue Pie

Taart

De eerste keer dat ik deze taart at was op vakantie in Frankrijk. We waren daar met het hele gezin, inclusief aanhang ter ere van het 25 jarig huwelijk van mijn ouders. Na de eerste hap wist ik al dat deze taart mijn nieuwe favoriet was en dat ik hem nog heel veel keren na zou maken. Laatst heb ik hem weer eens een keertje gemaakt voor de verjaardag van mijn moeder en zus.

Lemon curd

  • 340 ml water
  • 200 gr suiker
  • 40 gr maizena
  • 1/2 theelepel zout
  • rasp van 2 citroenen
  • sap van 2 citroenen (zo’n 100 ml)
  • 40 gr ongezoute boter
  • 4 eidooiers

Voeg alle ingrediënten voor de lemon curd behalve de boter en de eidooiers toe aan een pan en roer goed. Breng het mengsel aan de kook en blijf roeren. Als het mengsel aan de kook is, of als het een stuk dikker is geworden, haal je het van het vuur en roer je er de boter door. Voeg een kopje van het hete mengsel toe aan de eieren om ze op temperatuur te brengen. Voeg het eiermengsel toe aan de pan en zet voor ongeveer 1 minuut terug op het vuur zodat het nog een beetje in kan dikken. Laat de lemon curd op kamertemperatuur komen.

Taartbodem

  • 225 gram bloem
  • 160 gr koude roomboter in blokjes
  • 80 gr witte (basterd)suiker
  • 1 eidooier
  • snufje zout
  • taartvorm van 24 cm
  • bakpapier
  • bakbonen

Meng alle ingrediënten voor de taartbodem totdat er een mooie bal ontstaat. Leg het deeg voor een half uurtje in de koelkast zodat het iets steviger kan worden. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. Vet de taartvorm in en bekleed het met het deeg en prik er gaatjes in. Bak het deeg blind voor zo’n 25 minuten. Haal vervolgens de blindbakvulling eruit en bak voor nog zo’n 5 minuten. Laat ook de taartbodem afkoelen tot kamertemperatuur.

Als de taartbodem en de lemon curd beide op kamertemperatuur zijn kan je de bodem vullen met de lemon curd. Zet de taart voor minstens 1 uur in de koelkast zodat hij op kan stijven.

Merengue

  • 4 eiwitten
  • 150 gr suiker

Klop de eiwitten luchtig met een mixer en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Blijf mixen totdat de suiker is opgelost en je de kom ondersteboven kan houden zonder dat de merengue eruit valt. Verdeel de merengue over de taart en brand het met een cremebrulee brander zodat er bruine pieken ontstaan

Geniet ervan!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s